Jonaweekend!

Ontmoeting en vorming in groep vinden we heel belangrijk in Jona. Daarom trekken we een aantal keer op weekend met elkaar. Zo leren we elkaar beter kennen, is er veel tijd voor boeiende gesprekken en krijg je er een goede vorming rond een bepaald thema bovenop.
Elk jaar organiseren we een bijbelweekend dat inzoomt op een thema dat leeft in de groep en aan een bijbelverhaal gekoppeld wordt. Er wordt ruimte gemaakt voor ieders verhaal, maar ook voor de ruime maatschappelijke context. 

Met de begeleiding van Motief vzw krijgen we altijd een gezonde mengeling van achtergrondinformatie, boeiende discussies en methodieken of actualisering. Tijdens het bijbelweekend staan de deelnemers centraal die met het verhaal op stap gaan. Een ideale manier om met Jona kennis te maken.
 

 Afbeeldingsresultaat voor abdij drongen

Al enkele jaren steunen we ook de vierdaagse van Motief vzw. Dat weekend wordt niet door Jona georganiseerd. Het is vooral een plaats waar je verdieping over maatschappelijke en bijbelse thema's kan krijgen en waar je in contact komt met de bredere sociale beweging. Een must do voor de ervaren jonamens.